Vakantie! Let op open ramen en poorten.

De vakantie staat weer voor de deur. Tijd om te ontspannen en de accu weer op te laden. Deze periode is voor het inbrekersgilde echter juist het signaal om actief op pad te gaan en hun slag te slaan.

Op het bedrijventerrein rijdt dagelijks de surveillance rond en is er camerabeveiliging. Maar het is belangrijk dat u zelf ook bewust bent van de risico’s op inbraak in uw bedrijf en wat u daar zelf aan kunt doen.

Onze surveillanten constateren regelmatig open ramen en poorten en dat de verlichting aan staat. Het maakt een inbreker weinig uit hoe hij uw bedrijf binnenkomt. Deuren en met name ramen zijn een favoriete locatie van inbrekers om uw bedrijf binnen te komen.

Hieronder vindt u wat tips en aandachtspunten waar u op moet letten en wat u dus zelf kunt doen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken.

 1. Wees alert op open ramen op de begane grond maar ook op de eerste en tweede etage. Inbraakpreventie gaat over alle bereikbare ramen. En voor alle bereikbare ramen geldt: laat hier inbraak preventief hang- en sluitwerk monteren. En zet in elk geval uw bovenramen nooit wijd open!
 2. Uw ramen komen al binnen handbereik wanneer:
  • De pakrand zich op een hoogte van 3,5 meter bevindt.
  • Uw ramen bereikbaar zijn met een kliko, container of opgestapelde pallets.
  • Uw ramen bereikbaar zijn met behulp van rondslingerend gereedschap zoals een ladder.
  • Uw ramen bereikbaar zijn via een regenpijp. Je hoeft geen geoefend klimmer te zijn om je via een regenpijp een weg naar boven te banen.      
   • Als inbraakpreventie regenpijp maatregel kunt u denken aan een anti-opklimbeugel. Dit is echt aan te bevelen.
  • Uw ramen bereikbaar zijn via een hekwerk of plat dak. Het is niet heel moeilijk om tegen een hekwerk op te klimmen. Eenmaal in de veilige beschutting van uw terrein kan een inbreker ongestoord zijn gang gaan, mede omdat het hekwerk en de diverse materialen en voorwerpen op uw terrein hem voor het oog van anderen verbergt.
 3. Kijk ook eens naar de groenvoorziening om uw bedrijf heen en op uw terrein. Is deze netjes onderhouden en blokkeert deze niet het zicht tot bijvoorbeeld ramen en deuren. Inbrekers vinden het prachtig om achter dergelijke groenvoorziening zoals struiken en bomen hun slag te slaan. Ze zijn dan over het algemeen uit zicht en kunnen zich de tijd veroorloven om rustig hun ‘ding’ te doen.

Neem de tijd om zelf eens kritisch naar uw eigen bedrijf te kijken met het bovenstaande in uw achterhoofd en probeer u te verplaatsen in de inbreker en stel uzelf de volgende vraag: ‘’Als ik een inbreker was, hoe zou ik dan mijn bedrijf benaderen, hoe ga ik ervoor zorgen dat ik hier binnenkom”. U zult zien dat u snel zelf de zwakke punten ontdekt! Neem daar dan gepaste maatregelen voor!

BIZ 3B-O en Securitas wensen u een fijne vakantie toe!